eerste bericht laatste berichtlaatste bericht


Met de auto naar de Noordkaap

We zijn het al jaren van plan: als we ooit allebei gestopt zijn met werken, gaan we een keer naar de Noordkaap. Via Zweden heen en via Noorwegen terug.

Deze zomer gaan we het avontuur eindelijk beleven. We zijn al in februari begonnen met de voorbereidingen. Nu het in Zuid-Europa wat rommelt met vluchtelingen, opstanden en aanslagen, kiezen meer Nederlanders voor een vakantie in ScandinaviŽ. We hoorden dat campings, motels en andere overnachtingplaatsen tegenwoordig goede zaken doen en dat het daarom verstandig kan zijn om vooraf te reserveren.

De caravan gaat dit jaar niet mee. We kunnen daardoor beter uit de voeten op de smalle wegen in het noorden en bovendien kunnen we dan om de beurt achter het stuur kruipen.

De weg naar het noorden is in totaal ongeveer 3300 kilometer en duurt - als je achter elkaar doorrijdt - volgens Google Maps 39 uur. Wij hebben die afstand opgedeeld in 9 etappes.

De terugweg van de Noordkaap, gedeeltelijk langs de Noorse kust, naar Utrecht hebben we verdeeld in 11 etappes.eerste bericht laatste berichtlaatste bericht
© M. van Toll