eerste berichteerste berichtvorige bericht04-08-2015volgende berichtlaatste berichtlaatste bericht


Knysna

Dinsdag
Vandaag verhuizen we naar Knysna (spreek uit: Nijsna), aan de zuidkust. Er zijn verschillende routes mogelijk. Bij het uitchecken zeggen we dat we van plan zijn de N2 te nemen, maar dat blijkt op een doordeweekse dag niet verstandig te zijn. Het is dan heel druk met veel vrachtverkeer. Goed om te weten. Dan wordt het de noordelijke route, de Route 62. Wel iets meer bochten en bulten, maar wel heel fraai.We stoppen in Barrydale bij een koffietent. De verse appeltaart is nog warm.
Ertegenover is een grote souvenirwinkel. Even een paar aardigheidjes gekocht voor het thuisfront.Via Ladismith en Calitzdorp, waar we een stevige lunch eten bij een heel vriendelijke Portugese vrouw, rijden we naar Oudtshoorn. In de verte zijn bergen met daarachter een dreigende zwarte muur van nog veel hogere bergen, die dan ook de Grootzwartberge heten. Op de foto hieronder zie je het gebergte over de hele breedte tot aan de wolkenrand (rood pijltje).We zien veel Karoo, de Zuid-Afrikaanse woestijn met lage begroeiing. Af en toe wat boerderijen, schapen, koeien, geiten en - dat heb je hier - struisvogels. Zomaar in het wild.Na Oudtshoorn wordt de weg wat kronkelig, want we gaan door een berggebied om uiteindelijk naar zeeniveau af te dalen. We rijden plotseling door de drukke straten van George. Wat een gekkenhuis!Na een tijdje bereiken we Wilderness, waar we in 2008 van het hotel naar het dorp en terug gelopen hebben. Nu we met de auto die route rijden, zien we dat dat een erg lange wandeling geweest is.

In Knysna schept de routebeschrijving even verwarring, maar in tweede instantie vinden we ons guesthouse. Het uitzicht over de baai is schitterend.De kamer is klein. En er zijn geen handdoeken en er is geen olielamp, terwijl we hier vanavond weer een stroomonderbreking krijgen.En als we dan toch aan het piepen zijn: de stekker van de elektrische kachel ligt uit elkaar en de waterkoker die vol bruin water staat, heeft een met plakband gerepareerde kabelbreuk. Gelukkig komt het belangrijkste op tijd voor elkaar. Om acht uur is het hele dorp donker. Buiten zijn weer prachtige sterren met melkweg (foto) en ook knipperende vuurvliegjes.

eerste berichteerste berichtvorige bericht04-08-2015volgende berichtlaatste berichtlaatste bericht
© M. van Toll